Bugun...


EĞİTİMCİ - YAZAR : MEHMET YILMAZ

facebook-paylas
AĞIN İLÇEMİZE DOSTLUK ZİYARETİMİZİN İKİNCİSİ (Ağın Kadınları Tarımsal Kalkınma Kooperatifine Ziyaretimiz:)
Tarih: 14-06-2024 09:15:00 Güncelleme: 14-06-2024 09:15:00


 

Bu gün Kebanlı şair, yazar kadrosu olarak halk ozanı ve şair Ahmet DEMİR, emekli eğitimci ve şair Fevzi ÖZDEMİR, Ben ve Keban gazetesi imtiyaz sahibi Pirhasan DOĞAN heyet halinde Ağın İlçemize bir ziyaretimizi Sayın Fevzi ÖZDEMİR beyin özel aracıyla gerçekleştirdik. Bu anlamda grubumuzda yer alan herkese teşekkür ederiz. Bu gezi ve ziyaretimizde bize aracı ile yardımcı olduğu için Sayın Fevzi ÖZDEMİR beye ayrıca teşekkür ederiz

“Ağın Kadınlar Tarımsal Kalkınma Kooperatifini” yerinde ziyaret ettik. Kooperatif Başkanı Değerli İnsan Sayın Samiye GENÇ ve kooperatif üyeleri bizleri misafir etmiş oldular. Bizler ürettikleri ürünlerden ikram etmiş oldular.

Bu kısa görüşmemizde “Kadınları Tarımsal Kalkınma Kooperatifleri” ile ilgili yapmış oldukları projeler ve bu projeler çerçevesinde neler ürettiğini ve bu yıl ki hedeflerini bize anlatmış oldular. Bu kooperatifi ilk defa tanıyanlardan değildik.

Daha öncede bu kooperatifin projelerini ve ürettiği gıda maddelerini sosyal medya aracılığı ile tanımış sosyal medya sayfamda destekleyici yazılar yazmış idim.

Gerçekten de bölgemizde ve ülkemizde rol model alınacak çok aktif işler yapan ve üyeleri yararına proje üretebilen bir kooperatiftir. Bu projeleri sayesinde gıda ürünleri başta olmak üzere bir ev ortamında kullanılan temel ihtiyaçları üreten ve ürettiklerinin satışlarını yaparak üyelerine para kazandıran ve bu yolla aile bütçelerine kaynak elde ettiren aktif bir kooperatif olmasıdır. Ürettiklerinin vergisini veren bir kooperatif olmasıdır. Bu anlamda da önemi büyüktür. Ürettikleri her üründe alın teri, el emeği ve göz nuru vardır.

Dolayısıyla özelde Ağın ilçesi, bölgemizde ve genelde ülke ekonomisine parasal kaynak kazandıran bir kooperatif olmasıdır.

Kooperatif Başkanı Değerli İnsan Sayın Samiye GENÇ ekip ve takım ruhu ile üyeleri ile bütünleşmiş bir iş kadınıdır.

Değerli üyeleri de bilinçli ve azimli bir şekilde başkanları Sayın Samiye GENÇ ile birlikte senenin 12 ayı durmaksızın sürekli üreten bir kooperatiftir. Ürettiklerini İlçe içinde, bölgede, ülke genelinde belli satış bölgelerinde ürünlerini satışa sunmuş olmalarıdır.

Hatta ülkemiz sınırlarını aşarak ürünlerini tanıtan ve satışını internet aracılığı ile yapabilen bir kooperatif olmasıdır. Turizm amaçlı ülkemize gelen turistlere ulaşabilen bir kooperatiftir. Bu kooperatifin ürettiği ürünler tercih edilen ürünler olması bir gerçektir.

Geçmişte ilçemiz Keban’da “ Kadınları Tarımsal Kalkınma Kooperatifini” kurmak için bu kooperatifi rol model alarak bir kooperatif kuruldu. Kurulan kooperatifi ilçemiz kadınlarının üyeliğiyle ayakta tutmaya çalıştık. Maalesef uzun süre kooperatifin devamını sağlayamadığımız için sonuçta kooperatifimizi kapatan bir ilçe olduk. İlçemizde bu kooperatif kapandığında hep birlikte çok üzüldük.

Bu anlamda Ağın ilçemizin kadın üyeleri “Kadınları Tarımsal Kalkınma Kooperatifini” ayakta tutuyor ve verimli ve başarılı projelerle üretime devam ediyor. Bu yıl kooperatifin hedefleri arasında planladıkları ve projelendirdikleri sayısız çalışma olduğunu söylediler. Bu hedeflerin arasında en önemli projeleri ve planlamaları leblebi tesisini kurmak ve bu konuda daha fazla ve kapsamlı leblebi üretmek olduğunu ifade etmiş oldular. Bir başka projeleri ise bölgede turizm çok canlı olduğu için turizm ile ilgili çalışmalar yapmaktır. Özellikle Kemaliye ilçesi ağırlıklı olarak gelen turistleri Ağın ve bölgesine çekmek için turizm işleri ile ilgili projeler tasarladıklarını söylediler.

Yeteri düzeyde projeler hazırlayarak ve hazırlanan bu projeleri ile ilçe merkezinin turizmini canlı tutmak olduğunu ve bu yolla kooperatif olarak ürettikleri ürünlerin çeşitliğini artırmak ve ürettikleri çeşitli ürünlerini hedef kitleye daha bol miktarda ulaştırmak olduğunu ifade etmiş oldular. Aslına bakılırsa sayısız projeleri var ve hedefledikleri işler var.

Bu projelerini kısa sürede anlatmaları mümkün değildir. Bu kooperatifin yapmakta olduğu hayırlı ve bereketli işleri takdir edilecek düzeydedir. Bu projelerini kooperatife ait sosyal medya sayfasında izlemek ve takip etmek gerekir.

Şahsım olarak sürekli bu kooperatifin sosyal medya sayfasını takip edenlerdenim dedi ya. Onun için daima kooperatif Başkanı Sayın Samiye GENÇ ve üyelerini takdir ediyorum. Her fırsatta bu kooperatifi yazmaya gayret ediyorum. Bu kooperatifin kendine has bir de ürün yetiştirme bahçesi ve tarım arazisi olması insanı mutlu ediyor. Bu kooperatif üyeleri bizzat tarımsal alanda çalışarak ürün üreten insanlardır. Bu ürettikleri ürünlerin tamamı doğaldır. Bu açıdan bakıldığında ürünlerin tamamı insan sağlığına uygun ürünlerdir.

Doğal çevrede ve doğal olan tarımsal arazide üretilmiş olması gıdaların sağlığı açısından büyük bir değer ifade etmektedir. Bu günkü dünyamızda doğal üretilen ürün bulmakta zorlanan insanlarız. Bu açıdan gerçekten bu kooperatif insanlığın sağlığı içinde sağlıklı ürün ürettiği gerçeğidir.

Kısacası bu kooperatif çok hayırlı bir kooperatiftir. Yolu açık ve aydınlık olsun. Samiye başkan Ankara merkezde çok önemli bir hukuk dairesinde emekli olduktan sonra İlçesine kesin dönüş yapmış ve ilçesi, bölgemiz ve genel anlamda ülkemiz için üretim merkezli bir kooperatif kurmakla büyük bir projenin mucididir.

Sayın Samiye GENÇ başkan Türkiye Cumhuriyeti Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal ATATÜRK ve kurucu iradeyi benimseyen ve bu iradeyi rol model alarak bu kooperatifte üyeleri ile birlikte büyük projelere imza atan değerli bir Türk kadınıdır. Bu anlamda bir Türk kadınlarının yapacağı her işin anlamının büyük olduğunu ispatlamış bir başkan olmasıdır.

Türkiye Cumhuriyeti Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal ATATÜRK Türkiye Cumhuriyetini kurmakla birlikte eş zamanlı olarak ülkenin yığınla sorun ve problemlerini 10 gibi kısa sürede çözer ve Osmanlı devletine ait borçları ödeyerek kısa sürede ülkeyi borçsuz duruma getiren bir dünya lideridir. Yığınla sorun ve problem çözerken birde her alanda devrimleri gerçekleştirerek aydınlık bir Türkiye Cumhuriyeti ortaya koymuştur.

Türkiye Cumhuriyeti Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal ATATÜRK yola çıkarken para, imkân, asker, çalışan… Vb. yok diyenlere bunların hepisin bulunur demiştir. Nitekim bunların tamamını temin etmiş ve büyük işler başaran bir lider olmuştur. “10 Yılda Hep Birlikte Çok Büyük İşler Başardık” diyen bir lider olmuştur.

Sayın Samiye GENÇ başkan Türkiye Cumhuriyeti Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal ATATÜRK ve kurucu iradeyi rol model almış ve kendi kooperatifinde üyeleri ile birlikte büyük projelere imza atan aydın Türk kadınları olmuşlardır.

Sayın Samiye GENÇ başkanın daha sayısız yazılacak projeleri, işleri ve bu projeleri sayesinde ürettikleri ürünleri vardır. Bu yazımda bununla yetineyim. Bu kooperatifin işlerinin takipçisi olarak sürekli ürettiklerini köşemde zaman zaman yazacağım.

Sayın Samiye GENÇ başkan, özelde bölgemizde ve genelde ülkemizde üreten bir kooperatif başkanı ve üyelerisiniz.

Bu anlamda sizden öğrenilecek çok şeyler vardır. Nitekim bu gün bizimle kısa görüşmenizde Arapgir ilçesinde kurulacak “Kadınları Tarımsal Kalkınma Kooperatifinde” seminer vermek üzere yola çıktınız. Siz ve ekibinizi bu anlamda da kutluyoruz.

Sayın Samiye GENÇ başkan Tebrikler, tebrikler.

12.06.2024 KUANTUM DÜŞÜNCE MERKEZİ SANAL OKULU / MEHMET YILMAZ

 



Bu yazı 202 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
2496 Okunma
1932 Okunma
1615 Okunma
1363 Okunma
1008 Okunma
862 Okunma
763 Okunma
682 Okunma
644 Okunma
621 Okunma
572 Okunma
502 Okunma
493 Okunma
477 Okunma
445 Okunma
433 Okunma
420 Okunma
394 Okunma
3969 Okunma
3615 Okunma
3526 Okunma
3254 Okunma
2971 Okunma
2496 Okunma
2147 Okunma
2052 Okunma
1932 Okunma
1930 Okunma
1827 Okunma
1615 Okunma
1470 Okunma
1363 Okunma
1250 Okunma
1185 Okunma
1064 Okunma
1053 Okunma
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


HABER ARA
YUKARI