Bugun...


EĞİTİMCİ - YAZAR : MEHMET YILMAZ

facebook-paylas
AĞIN İLÇEMİZE DOSTLUK ZİYARETİMİZİN ÜÇÜNCÜ AYAĞI
Tarih: 15-06-2024 09:17:00 Güncelleme: 15-06-2024 09:17:00


 

             (Ağın Belediyesi Meclis Üyesi, Ağın Merkezde Kaya Ticarethanenin Sahibi Kebanlı Mustafa KAYA’YI Ziyaretimiz )

              Bu gün Kebanlı şair, yazar kadrosu olarak halk ozanı ve şair Ahmet DEMİR, emekli eğitimci ve şair Fevzi ÖZDEMİR, Ben ve Keban gazetesi imtiyaz sahibi Pirhasan DOĞAN heyet halinde Ağın İlçesine ziyaretimizi Sayın Fevzi ÖZDEMİR beyin özel aracıyla yapmış olduk. Ağınlı bazı dost ve arkadaşlarımıza hayırlı olsun ziyaretimizi yapmış olduk.    

           Ziyaretimizin üçüncü ayağında 31 Mart 2024 tarihinde yapılan mahalli idareler ve belediye seçimlerinde Ağın belediyesi meclis üyesi olarak seçilmiş olan Kebanlı ve Ağın merkezde Kaya Ticaretin Sahibi Mustafa KAYA beyi kendisine ait ticarethanesinde ziyaret ettik.

     Grubumuz Ağın ilçesine vardığında bizleri karşılayan tüm kurum ve kuruluşları gezerken bize rehberlik eden Sayın Mustafa KAYA Bey oldular.  Bizde heyet olarak kendisine ait olan KAYA Ticaret Merkezine giderek Belediye Meclis Üyeliğine seçilmiş olması sebebiyle tebrik ettik. Güzel ve bol çeşitli bir ticarethane açmış ve yıllardan beri bu ilçede ticaretle uğraşmış olması bizleri mutlu etti. İki tane ikiz çocuğu, biri erkek biri kız olmak üzere çocuğu olan ve ailece yıllardan beri bu ilçede ikamet etmektedir. Bu ilçe ile bütünleşmiş ve ilçe halkı kendisini çok seviyor. Oda ilçe halkını seviyor. Sevildiği için Ağın Belediyesi encümeni olarak seçilmiştir.

          Sevgili çocukları bu yıl AĞIN İbrahim Uçkun Çok Programlı Anadolu Lisesinden mezun olmuşlardır. Erkek çocuğu kendilerine ait ticarethanede bizleri karşıladı. Kendisiyle kısa sürede olsa okul, okuma ve bundan sonraki üniversite hedefi hakkında bilgi almış olduk.

           Kendisinin hedefi Fırat Üniversitesi yazılım mühendisliği olduğunu söyledi.  Bende bir eğitimci olarak hedefi hakkında ve bundan sonra neler yapması gerekir diye tavsiyelerde bulundum. Çok çalışkan ve öz güveni yüksek bir kişilikli bir genç olarak gördüm. Kendisiyle konuşurken beni can kulağı ile dinlemiş olması bir eğitimci olarak beni çok mutlu etti.

         Allah bağışlasın, yolu açık ve aydınlık olsun. Maşallah babası gibi çalışkan, sistemli ve alçak gönüllü ve saygı, sevgi ve hoşgörülü bir genç olarak gördüm. Çok iyi bir aile eğitimi almış bir genç maşallah. Boş zamanlarında kendilerine ait ticarethanesinde babasına yardımda bulunması ve bu yaşlardan itibaren ticareti kavramış olması artı bir değerdir. İnşallah üniversite yaşamı başarılı geçecek ve çok iyi bir yazılım mühendisi olacaktır.

          Bende alanı ile ilgili tüm yan alanları çok iyi bilmesi ve ayrıca yapay zekâ ve genetik alanında da eğitim öğretim görmesi için kendisine rehberlik yapmaya çalıştım.  Kendisinin hedefleri arasında bu alanlarında olduğuna ifade etmiş oldular. Biz eğitimciler her yerde ve her zaman gerçek anlamda” Eğitim Koçluğu “görevimizi yerine getirmek durumundayız. Onun için her fırsatta bu rehberlik görevini yapmaktan mutluluk duyarız.

         Sayın Mustafa KAYA beyin ticarethanesinde bir süre sohbet ettikten sonra kendisi bize öğle yemeği ikramında bulundu ve yemek sonrası birlikte çay içtikten sonra ilçede ziyaret etmemiz gereken kurum ve kuruluşları birlikte ziyaret ettik. Sayın Mustafa KAYA beyin bize gün boyunca rehberlik yapmış olması ve ikramda bulunmuş olması dolayısıyla kendinse teşekkür ederiz. İnşallah rızkı ve kazancı bol olacaktır. Değerli, çalışkan ve azimli bir insandır.

        Kendisiyle ilk defa tanışmama rağmen hemen kendisiyle hoş bir muhabbetimiz oldu. Ağın Belediyesine ait konuk evi, konuk evinin alt katında bulunan çay ocağı ve lokanta kısımda otururken emekli öğretmenler ile konuşma imkânım oldu. Bunların arasında Elazığ merkezde öğretmenlik yapan öğretmenlerle geçmişi yâd ettik.

     Bunların arasında emekli öğretmen Osman ERDEM beyle yıllar sonrada olsa görüşmüş olmam beni daha da mutlu etmiş oldu.

                   Osman ERDEM Bey emekli öğretmen Ayşe ERDEM‘ın eşi idi.  Emekli öğretmen Ayşe ERDEM ile birlikte Elazığ Murat İlköğretimde Okulunda yıllarca birlikte görev yapmıştık. Ayşe ERDEM’de eşi kadar değerli bir öğretmen idi. Kendisine karşı çok büyük saygı ve sevgi duyardım. Oda aynı şekilde okulumuzda her kese karşı saygı, sevgi ve hoşgörü içinde görev yapan bir öğretmen olmuştur.  Öğretmen Osman ERDEM emekli olmadan önce Elazığ Murat İlköğretimde Okuluna sürekli gelir birlikte çok hoş sohbetlerimiz olurdu. Kendisinin meslek deneyiminden çok yarar gördüm. 

              Yeri gelmişken Elazığ Murat İlköğretim okulunda müdür olarak görev yaptığım dönemlerde müdür yardımcısı olarak birlikte görev yaptığım ve sonradan emekli  olup belli süre emeklilik yaşamı sonrası  rahmetli olan Nevzat Beyi unutmak mümkün müdür. Allah rahmet etsin ve mekânı cennet olsun. Çok değer verdiğim bir eğitimci idi.

           Elazığ Murat İlköğretim okulunda o dönemlerde birlikte aynı okulda görev yaptığımız öğretmen Ayşe GÜNDOĞDU’YU unutmak mümkün müdür? Onunda yazın Ağında olduğunun haberini aldım. Oda çok değerli bir öğretmen olarak görev yaptı emekli oldu.

           Zaten Ağın ilçesi denilince akla her alan ve branşta memur, yüksek düzeyde yönetici gelir. En çokta öğretmen mesleği olarak görev yapan insanlar gelir. Geçmiş yıllarda Keban ilçemizde görev yapan öğretmenlerin çoğu Ağın ilçemizden olmuştur. Yeri gelmişken Ağınlı olup yaşamını yetiren öğretmenlere rahmet diliyorum. Hayatta olanlara sağlık afiyet diliyorum. Bizlerin ortaokul ve lise dönemlerinde Keban Lisesinin Müdürlüğünü yapan değerli eğitimci ve benimde kendisine çok büyük saygı duyduğum insan İrfan NİKSARLI beye rahmet diliyorum. 1970 ‘lı yıllarda rol model bir öğretmen olarak keban eğitim tarihine geçmiştir. Bu değerli eğitimci rol model öğretmen olarak yazdığım eğitimciler arasında yer almıştır. Ağınlı eğitimcilerden rol model öğretmen olarak gördüğüm ve meslek yaşamını yazdığım bir kaç öğretmen daha oldu.  

               Ağın ziyaretimiz dolayısıyla çok farklı meslek alanlarında görev yapmış ve emekli olmuş insanımızı görme imkânımız oldu. Hepsi için sağlık ve afiyetler dilerim.

              Ağın ilçemiz kış mevsimine göre yaz aylarında Kalabalık bir ilçedir. Değişik illerde ikamet eden Ağınlılar yazın ilçesine gelir dinlenirler ve yaz mevsimini bu şiir ve doğal güzelliği olan sakin ilçede geçirirler.  Onun için Ağın ilçemizi hareketli gördük. Bu yazımı burada noktalayıp bir başka yazımla Ağın ilçesini yazmaya devam edeceğim.  

                12.06.2024 KUANTUM DÜŞÜNCE MERKEZİ SANAL / MEHMET YILMAZ

 

 



Bu yazı 213 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
2493 Okunma
1931 Okunma
1609 Okunma
1362 Okunma
1001 Okunma
862 Okunma
763 Okunma
682 Okunma
638 Okunma
620 Okunma
570 Okunma
502 Okunma
493 Okunma
477 Okunma
445 Okunma
432 Okunma
420 Okunma
390 Okunma
3969 Okunma
3615 Okunma
3526 Okunma
3254 Okunma
2971 Okunma
2493 Okunma
2146 Okunma
2052 Okunma
1931 Okunma
1930 Okunma
1827 Okunma
1609 Okunma
1468 Okunma
1362 Okunma
1250 Okunma
1185 Okunma
1064 Okunma
1053 Okunma
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


HABER ARA
YUKARI