Bugun...



Malatya’da Türk Mutfağı Haftası Coşkusu: Arapgir Standı Yoğun İlgi Gördü

Bu yıl 4’üncüsü düzenlenen Asırlık Lezzetlerle Türk Mutfağı Haftası kapsamında gerçekleştirilen program, geleneksel halk oyunları gösterisiyle başladı. Ardından kurulan ilçe tanıtım stantları ve coğrafi işaretli ürün sergisi büyük beğeni topladı.

facebook-paylas
Güncelleme: 27-05-2025 15:25:09 Tarih: 27-05-2025 15:22

Malatya’da Türk Mutfağı Haftası Coşkusu: Arapgir Standı Yoğun İlgi Gördü

 

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle her yıl 21-27 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Türk Mutfağı Haftası, bu yıl da Türkiye genelinde çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Bu kapsamda Malatya’da 26 Mayıs Pazartesi günü Sanat Sokağı’nda düzenlenen etkinlikler, ziyaretçilere hem görsel hem de damak zevkine hitap eden bir gün yaşattı.

Bu yıl 4’üncüsü düzenlenen Asırlık Lezzetlerle Türk Mutfağı Haftası kapsamında gerçekleştirilen program, geleneksel halk oyunları gösterisiyle başladı. Ardından kurulan ilçe tanıtım stantları ve coğrafi işaretli ürün sergisi büyük beğeni topladı.

Arapgir Belediyesi olarak, ilçemize özgü, kültürel ve gastronomik değeri yüksek olan ürünlerimizitanıttık. Reyhan Şerbeti, Arapgir Kızartması, Deli Kız Baklavası, Arapgir Dolaması, Balıklı Pilav ve Pestil Kavurması gibi Arapgir’e özgü birçok lezzet ziyaretçilerden tam not aldı.

Özellikle coğrafi işaret tescil belgesine sahip ürünlerin tanıtımına büyük özen gösterildi. Mor Reyhan’dan yapılan şerbetin, sağlık açısından faydaları ve geleneksel yapım yöntemleri hakkında bilgiler paylaşıldı. Ayrıca katılımcılara Arapgir’in kendine has mutfağı hakkında detaylı bilgiler verildi.

Etkinliğe katılanlar arasında ünlü şef, seyyah ve gastronomi araştırmacısı Ömür Akkor da vardı. Akkor, Arapgir standına özel bir ilgi gösterdi. Arapgir mutfağının köklü geçmişine dikkat çeken Akkor, bu tür etkinliklerin yerel lezzetlerin yaşatılması ve tanıtılması açısından büyük önem taşıdığını ifade etti.

Günün dikkat çeken bir diğer etkinliği ise MABESEM Fuaye Alanı’nda gerçekleşti. Usta aşçı Saadet Ormancı tarafından Coğrafi İşaret Tescil Belgesi’ne sahip Mor Reyhan kullanılarak yapılan Reyhan Şerbeti, katılımcıların önünde canlı olarak hazırlanıp ikram edildi. Hazırlık süreci ve sunumuyla büyük beğeni toplayan bu özel etkinlik, ziyaretçilere hem bilgi hem de lezzet dolu anlar yaşattı.

İlçemizin kültürel ve gastronomik zenginliğini tanıtma fırsatı sunan bu etkinliğe katkı sunmaktan büyük mutluluk duyduğumuzu belirterek, standımızı ziyaret edenve Arapgir lezzetlerine ilgi gösteren tüm vatandaşlarımıza teşekkür ederiz.

 




Editör: Keban Gazetesi / Keban Haber / Arapgir Haberleri

Bu haber 233 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNCEL Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
3465 Okunma
3403 Okunma
1713 Okunma
1262 Okunma
816 Okunma
754 Okunma
710 Okunma
671 Okunma
535 Okunma
524 Okunma
519 Okunma
490 Okunma
479 Okunma
450 Okunma
417 Okunma
395 Okunma
384 Okunma
356 Okunma
346 Okunma
323 Okunma
314 Okunma
305 Okunma
261 Okunma
252 Okunma
4413 Okunma
3991 Okunma
3755 Okunma
3504 Okunma
3465 Okunma
3403 Okunma
3371 Okunma
3317 Okunma
3301 Okunma
3176 Okunma
3117 Okunma
2092 Okunma
1967 Okunma
1912 Okunma
1785 Okunma
1744 Okunma
1713 Okunma
1608 Okunma
1273 Okunma
1262 Okunma
1175 Okunma
1024 Okunma
1019 Okunma
1015 Okunma
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


HABER ARA
YUKARI YUKARI